BROOM44 Hlifestyle.eu

BROOM44 je mjesto koje morate posjetiti!

BROOM44 je mjesto koje morate posjetiti! S njim, usuđujem se reći, Zagreb je konačno dobio udah onog pravog kozmopolitskog usklađenog sa 21. stoljećem ali nimalo pretenciozno… 

BROOM44 Hlifestyle.eu

U svega nekoliko mjeseci, postalo je to mjesto sinonim za ispijanje vrhunske kave i uživanje u najfinijim zalogajima. Ali i za ugodnu atmosferu u kojoj se svaki gost osjeća dobrodošlim… Ne treba zato čuditi da ćete često ispred BROOM44 vidjeti red ljudi koji strpljivo čeka svoje mjesto…

A zašto uopće BROOM44?

Broj 44 označava koliko će vam stepenica trebati da se popnete do Dolca, a Broom (eng. metla) je posveta Mariji Jurić Zagorki, koja je živjela u stanu iznad lokala, odnosno njezinoj Gričkoj vještici.

Ali da se vratimo okusnim iskustvima koje sam ja tjednima doživljavao!? Jer uostalom, vidite da i u ovom članku je naglasak na kavi i hrani… S razlogom.

BROOM44 Hlifestyle.eu

Vrhunska PROLOG kava (inače, osim što ju možete ispijati kod njih možete ju ponijeti i doma za kuhanje na sebi omiljeni način) prvo će vam zapeti za nos, a onda i za jezik. Odnosno neće zapeti, nego samo onako guštajući kliznuti. Vjerujte mi uživati ćete u svakom gutljaju!

Skuhati će vam ju Vedran Peurač kojeg mnogi znaju kao lice i iz drugih lokala u kojima su pili vrhunsku specialty kavu. On je i suvlasnik, ali jedan je od nenametljivih likova, koji svoj posao, u ovom slučaju bariste, radi onako studiciozno. Promatrao sam ga puno puta, kako sam sa sobom, nešto mjeri, promatra, isprobava… a, onda kad dobijete naručenu kavu shvatite da je to njegov mali svijet u vašoj šalici i ne možete nego kavu popiti sa zahvalnošću i poštovanjem.

BROOM44 Hlifestyle.eu

Drugo lice koje ćete prepoznati, a koje kroz prostor unosi vedar duh i vrhunsku uslugu je drugi suvlasnik Igor Gudac kojeg smo isto tako zapamtili po sjajnim gastro pričama od prije… Stoga je potpuno logično, da u ovom dijelu njegova je riječ najvažnija. Što se tiče hrane, ona u potpunosti prati popularni plant based koncept. Chef kuhinje Luka Oblizalo zaslužan je za vegetarijanski meni, a tu se nadovezuju onda i slastice Ivane Čuljak poznatije pod imenom @nekajedukolače, a tu je slatka krafnomanija Janje Benić poznatije kao @janjolinka.

BROOM44 Hlifestyle.eu

Cijeli tim, koji suvlasnici stalno ističu, zaslužan je za ovu priču! Trebalo bi napisati “ugostiteljsku priču” ali nije to dobar opis. BROOM44 je pravi community baš kao što je meni omiljeno mjesto upravo za velikim community stolom. BROOM44 povezuje ljude kroz vrhunske okuse, priče, susrete…

Beskompromisno se u kvaliteti pristupa svakom elementu koji BROOM44 predstavlja svojim gostima. Zato se ovdje rado vraćam i vama preporučujem!

BROOM44 Hlifestyle.eu

p.s. jako mi se svidjelo i njihovo posuđe, koje izrađuje domaći kipar Mak Melcher, a koje se također može kupiti…

 

 

Post a Comment

#SANJAJOSTVARUJBUDI