SRCE ZNA DA JE LJEPŠI SVIJET MOGUĆ Planetopija Hlifestyle.eu

SRCE ZNA DA JE LJEPŠI SVIJET MOGUĆ

SRCE ZNA DA JE LJEPŠI SVIJET MOGUĆ naslov je knjige za koju sam nedavno na društvenim mrežama napisao da je jedna od najljepših koje sam pročitao… S razlogom! Nijedno djelo možda nije toliko aktualno i potrebno svakome od nas jer nameće se pitanje, što mi kao pojedinci uslijed ove socijalne, klimatske, a odnedavno i prave političko ratne krize možemo učiniti da svijet postane bolje mjesto?

SRCE ZNA DA JE LJEPŠI SVIJET MOGUĆ Planetopija Hlifestyle.eu

Ali najprije, tko je Charles Eisenstein?
Jedan vrlo zanimljiv autor  ‘novog doba’, a zbog svojih eseja i filmova na internetu dobio je titulu kontrakulturalnog intelektualca. Iako je diplomirao matematiku i filozofiju na Sveučilištu Yale, svoju je karijeru usmjerio prema temama civilizacije, svijesti, novca i kulturne evolucije ljudi. Među njegovim najpoznatijim knjigama ističu se Sacred Economics, The Ascent of Humanity te upravo ovaj naslov Srce zna da je drugačiji svijet moguć, koju je upravo objavila Planetopija.
Ali da biste možda bolje razumjeli autora pa i ovu knjigu za koju želim da ju uzmete u svoje ruke već ovaj tjedan, najprije pogledajte ovaj kratki video… Biti će vam sve jasnije!

 

U vrijeme ove sveobuhvatne krize koju živimo, što mi kao pojedinci možemo učiniti da svijet učinimo ljepšim?
Ova inspirativna knjiga snažna je protuteža cinizmu, frustraciji i bespomoćnosti koji obuzimaju mnoge od nas, podsjećajući nas na ono što je osnovna istina: mi smo svi povezani i naši mali, osobni izbori imaju neočekivanu moć transformacije. Prihvaćajući i prakticirajući ovaj princip međupovezanosti – pod nazivom ‘interbeing’ – mi postajemo učinkovitiji posrednici promjene i jačamo naš pozitivni utjecaj na svijet.

Eisenstein u knjizi donosi niz primjera iz stvarnog života koji dokazuju da mali i osobni činovi hrabrosti, ljubaznosti i vjere u sebe mogu promijeniti kulturni narativ separacije, koji je uzrok trenutačne planetarne krize i koji nam ne može dati odgovore na temeljna životna pitanja.

Glavna misao ove knjige je da dok ne dovedemo sebe u red, sve što poduzmemo, bez obzira na to koliko nam namjere bile dobre, bit će pogrešno. Moramo odustati od narativa odvojenosti kako bismo živjeli priču o neodvojivosti, smatra Eisenstein.

Pročitajte knjigu, a onda inspirirani i motivirani, krenite živjeti novu priču o sebi i drugima.

 

Post a Comment

#SANJAJOSTVARUJBUDI