Uz Rupi Kaur do inspiracije za življenje života

Uz Rupi Kaur do inspiracije za življenje života jer tri naslova što ih je izdala nakladnička kuća STILUS jednostavno će vas natjerati da se raspadnete i sastavite… da živite punim plućima, velikim srcem, zdravim razumom!

Tri knjige i ta jedna mlada autorica, pružiti će vam vrijeme da se preispitate i donesete odluke zbog kojih ćete život zasigurno promijeniti. U relaciji sa samima sobom, a onda i sa prijateljima i ljubavnim partnerima. Neminovno je da nakon čitanja svake stranice, svake pjesme, htjeti ćete ići dalje… htjeti ćete još…

Ženama će ovi naslovi siguran sam biti inspiracija da ojačaju u svojim identitetima, a muškarcima da itekako preispitaju svoje odnose prema ženi koju nose u sebi (jer nose) i svakako prema ženama koje susreću u svojoj svakodnevnici.

SUNCE I NJENI CVJETOVI

Rupi Kaur STILUS Hlifestyle.eu

Najbolji opis ove knjige dala je sama autorica…

„Sunce i njeni cvjetovi
zbirka je pjesama o
tuzi
prepuštenosti trenutku
poštivanju korijena
ljubavi
i osnaženju sebe
podijeljena je na pet dijelova
venem, padam, puštam korijenje, rastem, cvatem
– o knjizi“

MLIJEKO I MED

Rupi Kaur STILUS Hlifestyle.eu

Mlijeko i med uspješnica je s liste bestselera New York Timesa, spoj poezije i proze koji govori o temama preživljavanja, nasilja, zlostavljanja, ljubavi, gubitka i ženstvenosti. Svako od četiri poglavlja ima svoju svrhu, liječi drugačiju bol. Mlijeko i med vodi čitatelja na putovanje najgorčim trenucima života i u njima pronalazi nešto slatko, jer nešto slatko može se pronaći kamo god pogledali.

TIJELO DOM

Rupi Kaur STILUS Hlifestyle.eu

Knjiga koju su obožavatelji Rupi Kaur diljem svijeta dugo iščekivali, tijelo dom je intimno putovanje kroz misli i osjećaje koje vodi kroz prošlost, sadašnjost i moguću budućnost jednog bića. Lirsko putovanje kroz riječi i ilustracije predstavlja zbirku iskrenih, otvorenih razgovora što ih autorica vodi sa samom sobom, a koje toplim svjetlom obasjava obitelj i dom, mentalno zdravlje i depresiju, uloge muškarca i žene, ljubav i prihvaćanje.

„Svaki put sam uzbuđena kad se spremam podijeliti novu zbirku sa svijetom”, kaže Rupi. „Ova je zbirka ljubavno pismo meni samoj – podsjetnik da svi moramo naći vremena napuniti zalihu ljubavi, prihvaćanja i zajedništva. Nikamo ne možemo stići sami. Potrebni smo jedni drugima. Zajedno možemo stvoriti bolji svijet.”

Motivi istraživanja osobnosti i otkrivanja vlastitog ja Rupi je predstavila u svojem elegantnom, jednostavnom stilu i izlila na stranice zbirke. tijelo dom obrađuje teme ljubavi, gubitka, traume, iscjeljenja, ženstvenosti i iseljeništva, kroz koje se provlači nit misli o samoprihvaćanju.

Moram vam biti iskren da mi je teško izdvojiti koja mi je od ove tri knjige favorit… i svaku sam čitao baš posredstvom Svemira u onom trenutku kad mi je to trebalo.

Rupi Kaur je autorica i ilustratorica s čijim radovima sam se prvotno susreo na instagramu… Crtanjem se inače počela baviti u petoj godini, kad joj je majka dala kist i rekla: “Crtaj koliko ti srce želi!”. Rupi danas na život gleda kao na umjetničko istraživačko putovanje. Nakon studija retorike, 2014. objavljuje svoju prvu zbirku poezije, Mlijeko i med. Ta međunarodna uspješnica prodana je u više od milijun primjeraka i godinu se dana zadržala na top-listi New York Timesa. Dugoočekivana druga zbirka, The sun and her flowers, objavljena je 2017., a Kaur i u njoj istražuje bolne teme ljubavi, traume, zacjeljenja, ženstvenosti, raseljenja i revolucije. Potom je uslijedila i treća uspješnica i veselim se novima za koje vjerujem da su u pripremi… Rupi nastupa kao govornica diljem svijeta. Prepoznata je i kao fotografkinja i umjetnička direktorica i nada se da će se i u tom području uspješno izražavati.

Na STILUS stranicama pronaći ćete i komplet sva tri naslova. 

helium vam obilje inspiracije za življenje života!

Post a Comment