Search
Close this search box.
parfemi 2024.

Kako će mirisati 2024. godina?

Kako će mirisati 2024. godina?

Parfemska industrija će u 2024. zasigurno dodatno ući u razdoblje inovacija i raznolikosti, nudeći ljubiteljima mirisa širok spektar mogućnosti i iskustava. Bez obzira jeste li ljubitelj klasičnih nota ili tražite potpuno novo iskustvo, ova godina obećava nezaboravne mirisne avanture.

5 trendova u najavi

Gledajući cjelokupnu situaciju, usuđujem se predvidjeti 5 konkretnih trendova odnosno smjerova u kojima će parfemske kuće temeljiti razvoje svojih formulacija i plasiranje priča prema krajnjem potrošaču:

Aromaterapija u parfemima

Aromaterapija postaje ključna inspiracija u parfemskoj industriji za 2024. godinu. Parfemi će sve više sadržavati umirujuće i terapeutske sastojke, poput lavande, sandalovine i eukaliptusa, stvarajući mirise koji ne samo da osvježavaju, već pružaju i blagotvoran učinak na emocionalno blagostanje nositelja mirisa.

Personalizacija mirisa

Individualnost je u fokusu, pa se sve više brendova usmjerava prema personaliziranim mirisima. Kupcima će biti ponuđena mogućnost prilagodbe sastava mirisa prema vlastitim preferencijama, stvarajući jedinstvene olfaktorne doživljaje prilagođene njihovom karakteru i raspoloženju i to dakako će sigurno ponajviše htjeti razvijati niche brendovi. Za sve one koji si to neće moći priuštiti tu će najbolje doći do izražaja ideja miksanja parfema tzv. layering.

Intersektorske suradnje

Parfemske kuće sve više surađuju s drugim sektorima, poput modnih brendova, umjetnika i tehnoloških inovatora. Ova intersektorska partnerstva donose inovativne i eksperimentalne mirisne kombinacije koje istražuju granice umjetnosti i tehnologije.

Održivost u parfemskoj industriji

Održivost postaje ključna riječ u parfemskom svijetu za 2024. godinu. Potražnja za ekološki prihvatljivim sastojcima i recikliranom ambalažom raste, a parfemske kuće sve više usvajaju održive prakse kako bi odgovorile na ekološke izazove. I to je zaista sjajna vijest!!!

Digitalna iskustva mirisa

Tehnologija ulazi u svijet mirisa kroz digitalna iskustva. Virtualna stvarnost (VR) i proširena stvarnost (AR) koristiti će se zasigurno kako bi kupcima pružila interaktivna iskustva pri odabiru i isprobavanju mirisa, stvarajući novu dimenziju u procesu odabira parfema. I na jednom takvom projektu i mi u STAN KONCEPTU radimo… 

Osobni doživljaj mirisa i jače emocije

Gore navedeni smjerovi ilitiga trendovi oblikovat će parfemsku industriju u 2024. godini, donoseći inovacije, individualnost i održivost u svijet mirisa. Barem ja tako vjerujem! Potrošači će imati priliku istraživati jedinstvene kombinacije koje ne samo da odražavaju trenutačne društvene i kulturne trendove, već i više nego ikad prije potiču osobni doživljaj mirisa. I to će više nego ikad prije svima biti u interesu. Zašto? Zato jer u hiperprodukciji svega postajemo umorni upravo od toga svega. Mogućnosti za privlačenje pažnje su bezbrojne, ali zadržavanje interesa i buđenje pravih emocija biti će na cijeni više nego ikad. 

Sadržaj:

Ostavite svoj komentar