Search
Close this search box.
Marketing digitalnog doba

Marketing digitalnog doba

Mi živimo i radimo marketing digitalnog doba

Marketing digitalnog doba za nas u STAN KONCEPTU nije samo naš posao već i životni stil koji s klijentima i za klijente živimo u svakodnevnici!

Digitalni marketing samo je dio marketinga digitalnog doba i u sljedećim redcima želim podijeliti neke svoje savjete i razmišljanja…

Marketing digitalnog doba

Marketing na društvenim mrežama

Marketing na društvenim mrežama je ključan dio modernih marketinških strategija. Ali nije jedini. Ipak, u ovom trenutku prije svega ostalog želim s vama podijeliti tri osnovna savjeta za marketing na društvenim mrežama.

Razumijevanje ciljne publike

Prvi korak u marketingu na društvenim mrežama je duboko razumijevanje svoje ciljne publike. To uključuje dob, spol, interese, potrebe i navike vaše ciljne publike. Što bolje razumijete svoje korisnike, lakše ćete stvarati relevantan sadržaj i ciljane kampanje.

Kontinuirano angažiranje

Društvene mreže su interaktivne platforme, stoga je važno redovito komunicirati s vašom publikom. Odgovarajte na komentare, postavljajte pitanja, organizirajte kvizove i potičite korisnike da sudjeluju. Aktivna prisutnost na društvenim mrežama pomaže izgraditi lojalnost korisnika.

Kvalitetan sadržaj

Stvaranje visokokvalitetnog sadržaja ključno je za privlačenje i zadržavanje publike. Koristite različite formate sadržaja poput slika, videa, blogova i infografika. Osvježavajte sadržaj redovito kako biste zadržali interes publike.

Marketing digitalnog doba

Marketing izvan društvenih mreža?

Oglasni prostor u tisku, televiziji, radiju i na plakatima još uvijek privlači pažnju široke publike. Tradicionalni mediji nude priliku za veliku vidljivost i dosezanje različitih ciljnih skupina.

E-mail marketing

Email marketing je izvrsna metoda za izravnu komunikaciju s kupcima. Personalizirane e-pošte mogu ciljati na specifične segmente publike i promovirati proizvode ili usluge.

SEO i sadržajni marketing

Optimizacija za tražilice (SEO) i stvaranje relevantnog i korisnog sadržaja na web stranicama pomažu u privlačenju organskog prometa i poboljšavaju pozicije na tražilicama.

Influencer marketing

Suradnja s utjecajnim osobama ili influencerima koji imaju vjerodostojnost u određenoj industriji može pomoći u povećanju svijesti o proizvodu ili brendu. Iako ovo na prvu asocira na marketing društvenih mreža, zapravo nije isključivo dio tog područja. Ali to je dodatna tema o kojoj ćemo…

Sponzorstva i eventi

Sudjelovanje u sponzorstvima različitih događanja, konferencija ili lokalnih manifestacija omogućava brendu da se poveže s publikom u stvarnom svijetu.

Marketing putem različitih drugih app za komunikaciju

Slanje promotivnih poruka putem komunikacijskih app može biti učinkovit način komunikacije s korisnicima i informiranja ih o posebnim ponudama i događanjima.

Partnerske suradnje

Partnerstva s drugim tvrtkama ili organizacijama omogućavaju razmjenu resursa i zajedničko promoviranje proizvoda ili usluga.

Marketing izvan društvenih mreža može biti jednako učinkovit kao i online marketing, posebno kada se koriste kombinacije različitih strategija i kanala. Ključno je prilagoditi svoju marketinšku strategiju specifičnostima vaše ciljne publike i industrije kako biste postigli najbolje rezultate.

Marketing digitalnog doba

Što je marketing digitalnog doba?

Upravo spajanje svega gore navedenog. Mi u STAN KONCEPTU to postižemo upravo kroz naše online i offline aktivnosti. 

  • Kreiranje zanimljivog sadržaja i vođenje društvenih mreža.
  • Komunikacija s publikom, influenserima, medijima.
  • Organizacija manjih evenata u našem STAN KONCEPTU za različite skupine.
  • Osmišljavanje sadržaja kao što je e-book izdanje ili guerilla marketing za bolje približavanje publici.

I sve to na vrlo personaliziran način pazeći na svaki detalj. 

MARKETING DIGITALNOG DOBA znači stvaranje iskustva za krajnjeg korisnika, a ne samo komunikaciju prodaje. 

Mi svakako ne radimo za klijente nego s klijentima pomičući granice upravo između klijenta koji nas angažira i publike kojoj se obraćamo. Usuđujemo se reći da ništa čovjeku nije potrebno osim zraka, vode i nešto malo hrane. Ali s marketingom se razvija želja. I to je ključna spoznaja. 

Marketing digitalnog doba ima jako puno izazova zbog brzine konzumacije sadržaja, ali zajedno sve izazove možemo riješiti. 

Sadržaj:

Ostavite svoj komentar