Search
Close this search box.
Peach fuzz Pantone 2024.

“Peach Fuzz” je boja 2024. godine

Svježina i optimizam – glavna želja za 2024.

Pantone Institut proglasio je “Peach Fuzz” kao boju 2024. godine čime je naglašena ideja da u živote još više trebamo unijeti svježinu i optimizam. Jer upravo to su karakteristike ove boje, a složiti ćete se da nam je upravo toga itekako i potrebno.

Peach fuzz Pantone 2024.

“Zašto baš “Peach Fuzz”?

Peach Fuzz” je nježna, ali živopisna boja koja spaja nježnost i osvježenje koje možda najlakše povezujemo s onom bezbrižnošću ljetnog jutra. Suptilna kombinacija ružičaste i narančaste stvara nevjerojatnu paletu koja je istovremeno umirujuća i poticajna.

Pantone Institut, autoritet u svijetu boja, odabire boju godine na temelju pažljivog praćenja trendova u modi, umjetnosti, dizajnu i društvenim pokretima. “Peach Fuzz” se ističe kao izbor koji odražava traženje topline, zajedništva i pozitivne energije.

Ova boja može poslužiti kao izvrstan izvor inspiracije za dizajnere, umjetnike i kreativce diljem svijeta. Njezina prilagodljivost omogućuje da se lako kombinira s različitim paletama, pružajući beskrajne mogućnosti za stvaranje atraktivnih i uravnoteženih kompozicija. 

Nadalje, “Peach Fuzz” također nosi sa sobom određenu dozu nostalgičnosti, podsjećajući nas na tople i bezbrižne trenutke iz prošlosti. Ova sentimentalna nota čini je posebno privlačnom, jer spaja modernost s osjećajem poznatog i ugodnog.

Peach fuzz Pantone 2024.

“Peach Fuzz” u svim lifestyle aspektima

Uzimajući u obzir sve ove aspekte, “Peach Fuzz” ne samo da će dominirati u svijetu mode i dizajna, već će vjerojatno postati i popularan odabir za interijere, kozmetiku i sve ostale sfere gdje boje igraju ključnu ulogu.

U konačnici, Pantone-ova odluka da proglasi “Peach Fuzz” bojom godine naglašava važnost pozitivnog utjecaja boja na naše emocionalno stanje. Ova topla i osvježavajuća nijansa sigurno će osvijetliti naš svakodnevni život tijekom godine koja je pred nama.

Sadržaj:

Ostavite svoj komentar