Search
Close this search box.
filmovi i serije

Filmovi o ljubavi na drugačiji način koji će vas oduševiti

Nešto malo drugačije

Ljubavne komedije su uvijek prvi izbor kad pričamo o filmovima i serijama za Valentinovo, ali s obzirom da cijeli ovaj VALENTINOVO SPECIJAL mi u STAN KONCEPTU posvećujemo ljubavi na drugačiji, dublji način imam i takve prijedloge naslova koje biste mogli pogledati… 

filmovi i serije

THE DANISH GIRL

“Dankinja” je duboko emotivna drama koja istražuje izuzetnu ljubav supruge prema svom partneru koji prolazi kroz nevjerojatnu transformaciju.

Priča prati ženu koja podržava svog supruga, umjetnika koji se postupno identificira kao transrodna žena.

Kroz nevjerojatne izvedbe Eddieja Redmaynea i Alicie Vikander, film nježno prikazuje ženinu emotivnu borbu, od suosjećanja i podrške do suočavanja s gubitkom i izazovima identiteta.

“Dankinja” ističe snagu ljubavi koja nadilazi konvencionalne granice, dok istovremeno osvjetljava važnost prihvaćanja i razumijevanja u najtežim trenucima.

Inače, prije par godina zbog ovog filma i preporuke istog izgubio sam priliku za rad s jednim klijentom jer je smatrao da je ova tematika sablažnjavajuća… Svaki komentar je suvišan, a ja opet od srca preporučujem ovaj film! 

THE NORMAL HEART

“The Normal Heart” je emotivna filmska adaptacija istoimenog kazališnog komada, a istražuje moć ljubavi u suočavanju s epidemijom AIDS-a.

Smještena u 1980-e, priča prati aktivistu dok se bori protiv neznanja, političke ignorancije i društvene stigme koja okružuje ovu bolest. No, centralni element priče nije samo borba protiv bolesti, već i ljubav koja se rađa među likovima usred kaosa i tragedije.

Kroz duboke veze i nevjerojatnu hrabrost, likovi se suočavaju s izazovima, izgrađujući međusobnu podršku koja prevladava sve prepreke.

“The Normal Heart” podsjeća nas da je ljubav snaga koja nas može podići iz najdubljih jama, pružajući nadu, hrabrost i solidarnost u najtežim vremenima. 

Julia Roberts ovdje je u ulozi doktorice i još jednom je odigrala svoju ulogu perfektno!

CALL ME BY YOUR NAME

“Call Me by Your Name” je usuđujem se reći filmsko remek-djelo koje nježno istražuje snagu prve ljubavi i njen utjecaj na život.

Radnja smještena u slikovitu talijansku ljetnu idilu 1980-ih, priča prati inteligentnog i osjetljivog sedamnaestogodišnjaka, koji se zaljubljuje u šarmantnog američkog studenta i asistenta oca mladića kojem je došao u ljetni posjet. Kroz ljetne dane ispunjene sunčevom svjetlošću, intelektualnim razgovorima i skrivenim pogledima, njihova veza polako cvjeta, istražujući dubinu emocija i seksualne privlačnosti.

Naglasak filma nije samo na romantičnoj vezi njih dvojice, već i na univerzalnoj prirodi ljubavi, koja nadrasta društvene norme i očekivanja.

Kroz izvanredne glumačke izvedbe Timaothée Chalameta i Armie Hammera, film nježno prikazuje emocionalnu složenost njihove veze, od uzbuđenja prvih susreta do bolne spoznaje o prolaznosti ljeta i ljubavi.

“Call Me by Your Name” podsjeća nas na snagu ljubavi koja može transformirati i oblikovati naše živote, ostavljajući neizbrisiv trag u našim sjećanjima i srcima.

IT’S A SIN

Mini serija “It’s a Sin” je emotivna i snažna priča koja istražuje ljubav i prijateljstvo među mladima koji žive u Londonu tokom 1980-ih, suočavajući se s epidemijom AIDS-a.

Kroz likove koji se bore s vlastitim identitetima, željama i strahovima, serija istražuje dubinu veza koje se rađaju među njima dok se suočavaju s nepoznatim i zastrašujućim izazovima.

Naglasak serije nije samo na ljubavi između partnera, već i na ljubavi koja se rađa unutar izabranih obitelji, prijateljskih krugova i zajednice.

Kroz izvanredne izvedbe i emotivne priče likova, serija prikazuje kako ljubav može biti izvor hrabrosti, podrške i solidarnosti u najtežim vremenima.

“It’s a Sin” podsjeća nas da je ljubav univerzalna snaga koja nas može podići iz najdubljih jama, pružajući nam nadu i hrabrost da se suočimo sa svim izazovima života.

PAPI CHULO

“Papi Chulo” je film koji nudi jedinstvenu perspektivu o ljubavi i prijateljstvu između dvojice muškaraca koji se sprijatelje izvan svojih uobičajenih krugova.

Meteorolog koji se bori s emocionalnom krizom, neočekivano razvija posebno prijateljstvo s radnikom za popravak kuća iz latinoameričke zajednice. Kroz neobične okolnosti i jezične barijere, njihova veza postaje srž filma.

Naglasak filma nije samo na romantičnoj ljubavi, već na neočekivanim oblicima ljubavi koje možemo pronaći u najneočekivanijim situacijama.

Kroz nespretne pokušaje komunikacije i emotivne trenutke dijeljenja, “Papi Chulo” istražuje kako ljubav može procvjetati između ljudi različitih pozadina i iskustava.

Film nam ukazuje na snagu i ljepotu ljudskih veza koje nas povezuju i podržavaju u našim najranjivijim trenucima.

NUOVO OLIMPO

“Nuovo Olimpo” je talijanska romantična drama koju sam među zadnjim naslovima i pogledao… I plakao. Na gluposti ljudskih odluka.

Priča priču o dvoje muškaraca koji se upoznaju i zaljube u Rimu kasnih 1970-ih, da bi se neočekivano razdvojili.

Uistinu ovo je film zbog kojeg ćete promijeniti pogled na same sebe i poželjeti biit mudriji u donošenju odluka… onih svakodnevnih… Impresivno!!!

SOCIETY OF THE SNOW

“Society of the Snow” je triler o preživljavanju usredotočen na urugvajsku avionsku katastrofu u Andama 1972. godine.

Adaptacija je to istoimene knjige Pabla Viercija, koja dokumentira iskaze svih 16 preživjelih u nesreći, od kojih je mnoge Vierci poznavao od djetinjstva.

I kakve veze ima ljubav s ovim filmom?

Ključna rečenica je upravo u filmu… a, citat je preuzet iz Biblije: Nitko nema veće ljubavi od ove da život dade za svoje prijatelje. 

THE INVISIBLE THREAD

“The Invisible Thread” priča je viđena kroz oči mladića koji radi na školskom projektu o LGBT pravima u Europi, na temelju ničega drugog do vlastitog, osobnog iskustva.

I dok jeu jeku prve ljubavi sa svojom lijepom školskom prijateljicom mladić je prisiljen prihvatiti da njegova “prekrasna obitelj” nije tako savršena kao što se čini.

Uhvaćen između predrasuda o homoseksualnosti kao nasljednoj, niza nesporazuma, građanskih bitaka i raznih obrata, naš mladić – čija je patnja jasna kao dan i ne razlikuje se od one koju osjeća bilo koji drugi mladić čiji su se roditelji rastali on razmišlja o “nevidljivoj niti” koja ga veže za njegova dva oca i za sve one koji su ga donijeli na svijet.

Prepuno obrata, mako talijanski lagano ispričana priča koja nije nimalo lagana.

THE GOOD GRIEF

Ajme! Eto samo to mogu reći… Ovo je još jedna priča koja me itekako pogodila i zapitala se o toliko toga vezano za ljubav i odnose… 

Radnja se vrti oko londonskog ilustratora koji je shrvan kad njegov bogati, karizmatični suprug neočekivano umre. Ali dok se bori sa svojom tugom, on otkriva tajnu koja ga navodi na pitanje koliko je dobro poznavao čovjeka kojeg je oplakivao!? 

Jednostavno morate pogledati!

Sadržaj:

Ostavite svoj komentar